Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa chińska

Zupa chińska

Autor: Urzu

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 23.02.2010

Odsłon: 1646

bardzo prosta szybka i efektownie wyglądająca zupka chińska:)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 1 szt
  • mieszanka warzyw chińskich mrożonych, 1 opakowanie
  • kostka rosołowa, 1 szt
  • woda, 3 litry
  • makaron MIE, 1 opakowanie
  • sos imbirowy z soją (Tao Tao), 3 łyżki
  • sos sambal oelek, 1 łyżeczka
  • olej, 1 łyżka
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi z kurczaka pokroić w kostke i pomoczyć w sosie imbirowym i oleju a następnie usmażyć razem z tą zalewą na patelni

  2. wodę ugotować w garnku i dodać kostkę rosołową a następnie warzywa chińskie mrożone i podgotować na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodać usmażoną pierś kurczaka i łyżeczkę sambal oelek. Doprawić do smaku solą lub sosem sojowym

  3. Makaron MIE (czyli podobny do tego który jest w zupkach chinskich ekspresowych) moczymy we wrzątku około 5 minut. Podawać razem z zupką jak rosół

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 23 lutego 2010 Dobrze jest dodać kilka kropli oleju sezamowego ciemnego(na jedną czarkę,przed podaniem),to dopiero jest aromat i smak chińszczyzny.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń