Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca zupa o bardzo wyrazistym smaku, dla smakoszy kuchni azjatyckiej :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 403
Składniki
- Do garnka wlewamy ok 3 l. wody , dodajemy ćwiartkę, trochę soli i gotujemy wywar ok. 20 minut. - W międzyczasie grzyby mun wrzucamy do kubka i zalewamy wrzątkiem na 5-10 minut - Czosnek przeciskamy przez praskę, papryczkę chilli drobno siekamy - marchew obieramy i kroimy w słupki - pierś z kurczaka kroimy w paski i przyprawiamy wedle uznania
- pierś z kurczaka przesmażamy na rozgrzanej patelni (woku) - grzybki mun odsączamy i kroimy drobniej jeśli chcemy - na patelni przesmażamy czosnek wraz z papryczką chilli - w miseczce rozmącany jedno jajko
Z garnka wyjmujemy mięso i wrzucamy : - przesmażony czosnek i chilli - pokrojoną marchew - grzyby mun - warzywa mrożone (fasolka, marchew z groszkiem ) -4 garście oraz solimy i pieprzymy odrobinę. Wszystko gotujemy około 15 minut do miękkości warzyw.
W między czasie w kubku robimy zaprawę z : - 3 łyżek wody - 2,5 łyżek sosu sojowego - 2 łyżek octu ryżowego - 2 łyżek przyprawy do zup - łyżki skrobi ziemniaczanej - 0,5 łyżki curku - curry, imbiru, papryki ostrej Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Gdy warzywa będą miękkie do gotującej zupy wlewamy naszą zaprawę i dokładnie mieszamy. Dorzucamy usmażonego kurczaka oraz makaron ryżowy i gotujemy 3 minuty. Na koniec dodajemy 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oraz rozmącone jajko i energicznie mieszamy aż do ścięcia jajka. Wszystko gotujemy jeszcze chwilę i dodajemy sół, pieprz wedle uznania. Pycha