Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chlebowa z boczkiem

Zupa chlebowa z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 1053

Dodano:

Odsłon: 380

Zupa chlebowa do fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba. Najlepsza zupa wychodzi z chleba razowego. Polecam:)

Składniki

  • chleb /najlepiej razowy/ 20 dag
  • boczek 10 dag
  • bulion 6 szklanek
  • czosnek 2 ząbki
  • mielona papryka do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i na małym ogniu podsmażamy do czasu aż tłuszcz się wytopi. Skwarki zdejmujemy z patelni a na tłuszcz wrzucamy pokrojony chleb. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy kolejne 2-3 min. często mieszając, żeby czosnek się nie przypalił.
    W garnku zagotowujemy bulion i dodajemy chleb z czosnkiem z patelni. Gotujemy na małym ogniu ok. 15 min. Następnie zupę miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku.
    Porcje zupy podajemy z chrupiącymi skwarkami na wierzchu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń