Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chlebowa z kminkiem, czarnuszką i koperkiem

Zupa chlebowa z kminkiem, czarnuszką i koperkiem

Autor: ErJot

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 412

Dodano: 11.04.2018

Odsłon: 269

Zupa chlebowa jest pyszna, tania i prosta w przygotowaniu. Polecam:)

Składniki

  • bulion warzywny 6 szklanek
  • chleb razowy 25 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka mielona do smaku
  • kminek mielony do smaku
  • kminek ziarnisty
  • czarnuszka
  • koperek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojony chleb razowy /najlepiej lekko czerstwy 2-3 dniowy/ i gotujemy na małym ogniu 15-20 min. Następnie miksujemy blenderem i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i mielonym kminkiem /możemy również dodać mieloną czarnuszkę/. Porcje zupy posypujemy świeżym koperkiem oraz czarnuszką i kminkiem w ziarnach - jest to wersja dla tych, którzy lubią jak coś czasem chrupnie w zblendowanej zupie:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń