Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa chrzanowa z kiełbasą"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 282
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 282
Składniki
Zagotuj 2,5 litra wody. Wrzuć listek laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki kiełbasę. Po kilku minutach gotowania, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan, majeranek i znów gotuj chwilę.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Pokrój na ćwiartki.
Do zupy wlej sok z cytryny, śmietanę. Podgrzej, przypraw solą oraz pieprzem. Do talerzy włóż pokrojone jajka, zalej zupą. Każdą porcję udekoruj kiełkami rzeżuchy. Podaj z pieczywem albo z ziemniakami polanymi smażoną na tłuszczu cebulką.
Porcje 6. 40 min. Cena 1,85 zł. Kalorie 359 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks