Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cygańska z papryką"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 199
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Marchewki, pietruszkę oraz ziemniaki obierz i umyj. Ziemniaki pokrój w kostkę, a marchewkę i pietruszkę w słupki. Z pora usuń wierzchnie liście, umyj.
Paprykę opłucz, usuń gniazda nasienne i pokrój w małą kostkę. Cebule drobno posiekaj. Boczek pokrój w niezbyt dużą kostkę.
Do garnka wlej bulion, włóż marchewki, pietruszkę, por, listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego. Gotuj 20-30 min. Następnie dodaj ziemniaki, gotuj aż będą miękkie.
Na rozgrzanej patelni przesmaż boczek. Dodaj cebulę oraz paprykę, smaż 5-7 min. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i mieloną ostrą paprykę, smaż mieszając 1-2 min.
Całość zalej 1 szklanką wywaru, dodaj koncentrat pomidorowy, duś ok. 15 min. Zawartość patelni dodaj do garnka z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski.
50 minut. Porcja: 430 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie