Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cytrynowa"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 106
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9231
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 106
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9231
Składniki
Skrzydełka umyj, włóż do garnka z liściem laurowym i zielem angielskim. Zalej 2 litrami wody, zagotuj, zdejmując szumowiny. Dodaj obraną, umytą włoszczyznę i opaloną nad ogniem cebulę. Gotuj ok. 40 min. Gotowy wywar przecedź.
W osobnym garnku ugotuj ryż. Cytryny sparz, z jednej zetrzyj skórkę, a z kolejnej zdejmij ją obieraczką i pokrój w cienkie paski. Wszystkie cytryny pokrój w półplastry, całość dodaj do wywaru, gotuj 15 minut na małym ogniu.
Żółtka roztrzep w misce, dodawaj powoli pół szklanki gorącego wywaru, cały czas mieszając. Powoli przelej żółtka do wywaru, mieszając go, aby zupa się nie zwarzyła. Gotową zupę przypraw kurkumą, imbirem, solą i pieprzem i gotuj chwilę. Wyłóż na talerz ryż, zalej zupą i udekoruj listkiem bazylii. Podawaj zaraz po ugotowaniu.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień