Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 108

Dodano:

Odsłon: 616

Mój pierwszy przepis! Bardzo smaczna i prosta zupa czosnkowa z winogronami. Kto byl choc raz w Hiszpanii, wie o czym mowa...

Składniki

  • 3 zabki czosnku
  • 1/4 l mleka
  • 90 g mielonych migdalów
  • 370 g bialej fasoli
  • 1 lyzeczka soli morskiej
  • 1/4 l wody
  • 2 lyzki oliwy z oliwek
  • 1 lyzeczka octu winnego
  • ciemne winogrona
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mleko gotowac z czosnkiem ok. 8 minut, ciagle mieszajac, nastepnie dodac migdaly, fasole i sól i wszystko zblendowac.
    Poniewaz utworzy sie dosyc gesta masa, dodac tyle wody, aby zupa miala kremowa konsystencje.

    Doprawic oliwa i octem i jeszcze raz krótko zagotowac.
    Dodac swiezo zmielony pieprz i ozdobic pokrojonymi winogronami.
    Zupa smakuje równiez na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 13 czerwca Gratulacje z okazji pierwszego przepisu! :)
Zupa jest pyszna - najbardziej mi smakuje na zimno.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 12 czerwca Jaki ciekawy przepis i jak pieknie wyglada. Pozdrawiam :-) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

terwol 12 czerwca Równiez gratuluje :)
Przepis doskonaly pod kazdym wzgledem.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń