Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Składniki
Kakao wymieszać z łyżką cukru, dodać małą ilość zimnego mleka, wymieszać na gładką masę. Mleko połączyć z masą i zagotować. Białka ubić na pianę, dodawać po trochu pozostały cukier. Na gotujące kakao z mlekiem kłaść łyżką beziki z ubitej piany. Gdy zetnie się piana od strony zanurzonej odwrócić, zagotować. Zupę można podawać również z ryżem ugotowanym na półsypko.