Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę lubię ostro przyprawioną ale nasi najmłodsi członkowie rodziny wolą delikatną.Można ją jednak doprawić na talerzu indywidualnie.
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 21
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 55
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24237
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 21
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 55
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24237
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodać warzywa, listek i ziele. Gotować aż mięso zmięknie. Przelać przez sito. Mięso obrać z kości i skóry. Drobno "poszarpać" lub dowolnie pokroić. Włożyć do odcedzonego wywaru. Można dodać drobno pokrojone warzywa. (ja nie dodawałam). Dodać koncentrat i ponownie wstawić na mały ogień. Gotować około 10 minut bez przykrycia. Na koniec włożyć odcedzoną kukurydzę i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Można zagęścić łyżką zrumienionej mąki rozprowadzonej w małej ilości zimnej wody lub śmietany. Udekorować natką pietruszki.