Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1448

Dodano: 13.10.2017

Odsłon: 2784

Pyszna, gęsta i bardzo aromatyczna. Idealna na jesienny obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlej 2 litry wody, zagotuj. Dynię pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Zeszklij ją na oliwie. Obraną marchew i pietruszkę pokrój w plastry, dodaj do cebuli. Dołóż dynię. Smaż ok. 5 minut. Przełóż do garnka. Dosyp przyprawę garam masala, 2 łyżeczki soli, łyżeczkę pieprzu i 3 szczypty chilli. Gotuj przez 20 minut. Zblenduj. Jak trzeba dopraw jeszcze do smaku. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń