Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden sposób na zupę z dyni. Tym razem smak łagodnej, słodkiej dyni połączyłam z intensywnym smakiem i zapachem rozmarynu. moim zdaniem to smaczne połączenie.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 52
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Boczek zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Potem można go zjeść :)) W trakcie gotowania dodajemy marchew, pietruszkę, cebule pokrojoną w piórka. Gdy boczek jest już miękki, wyjmujemy go z garnka. Do wywaru dodajemy dynię utartą na tarce o grubych oczkach, przyprawy. Jeżeli chcemy mniej gęstą zupę dolewamy trochę wody. Całość gotujemy 1o minut. Teraz już tylko dodajemy śmietanę, gałązkę rozmarynu, mieszamy i zostawiamy przez chwilę pod przykryciem, aby zupa przeszła aromatem rozmarynu. Smacznego.