Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mięso włożyłam do garnka z półtora litrem zimnej wody. Włączyłam ogień, dodałam ziele i liście. Od momentu zagotowania zaczęłam liczyć czas. W sumie będzie godzina. Po pół godzinie dodałam pokrojone warzywa bez fasolki i kaszę. Mrożona fasolka zawsze jest zblanszowana, potrzebuje mniej czasu- około 10 minut. Dodałam ją na 10 minut przed końcem gotowania. Na sam koniec zupę doprawiłam- sól nie wniknie w warzywa. Dodałam koncentrat dla smaku i koloru, i po wyłączeniu ognia dodałam pokrojoną natkę. Zupa jest smaczna i lekka, w sam raz, żeby odpocząć trochę po świętach. Smacznego :)