Zupy Przepis na:
Zupa fasolkowa

Składniki
- fasolka w sosie pomidorowym, puszka
- ziemniaki DUŻE, 3 szt.
- marchew duża, szt.
- kabanosy, 2 szt.
- majeranek, do smaku
- papryka ostra, do smaku
- pieprz i sól, do smaku
- żeberka lub inne mięso na zupę
- vegeta lub kostka rosołowa
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, ziemniaki i marchew gotować do miękkości. Kabanosy pokroić w kostkę i dorzucić do zupy, wraz z fasolką. Całość doprawić i zagotować.
Komentarze do przepisu (6)

marynka89 08 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
tak bo najlepiej jechać po innych a samemu gotować zupki z proszku, fajny przepis wszystko do siebie pasuje i napewno dobrze smakuje ;)119 Kto głosował? | Odpowiedz

madera 02 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Można również dodać podsmażone frankfuterki też by było pycha a kabanos też jak tu ktoś słusznie zauważył dodaje fajny smaczek po co to się czepiać ekspertka się znalazła. Pozdrawiam właścicielkę przepisów są fajowskie:-)))119 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 18 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
w/g mnie jest super , fasola pod każdą postacią nawet sama z masełkiem mniam.pozdrawiam119 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 16 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
A ja uważam, że kabanosy dodały ciekawego smaku. A vegetę zawsze dodaję do zup :) Zupka pychotka!119 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchniahanny 14 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
No co Ty nie powiesz...119 Kto głosował? | Odpowiedz

iwona_s 13 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
bez kabanasów, vegety, a tym bardziej bez kostki rosołowej byłoby trochę lepiej.0 Kto głosował? | Odpowiedz