Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolkowa

Zupa fasolkowa

Autor: kuchniahanny

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 1171

Dodano: 13.02.2011

Odsłon: 5917

Na zimowy obiadek

Składniki

  • fasolka w sosie pomidorowym, puszka
  • ziemniaki DUŻE, 3 szt.
  • marchew duża, szt.
  • kabanosy, 2 szt.
  • majeranek, do smaku
  • papryka ostra, do smaku
  • pieprz i sól, do smaku
  • żeberka lub inne mięso na zupę
  • vegeta lub kostka rosołowa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, ziemniaki i marchew gotować do miękkości. Kabanosy pokroić w kostkę i dorzucić do zupy, wraz z fasolką. Całość doprawić i zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marynka89 08 lipca 2011 tak bo najlepiej jechać po innych a samemu gotować zupki z proszku, fajny przepis wszystko do siebie pasuje i napewno dobrze smakuje ;)

107 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 02 kwietnia 2011 Można również dodać podsmażone frankfuterki też by było pycha a kabanos też jak tu ktoś słusznie zauważył dodaje fajny smaczek po co to się czepiać ekspertka się znalazła. Pozdrawiam właścicielkę przepisów są fajowskie:-)))

107 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 18 lutego 2011 w/g mnie jest super , fasola pod każdą postacią nawet sama z masełkiem mniam.pozdrawiam

107 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 16 lutego 2011 A ja uważam, że kabanosy dodały ciekawego smaku. A vegetę zawsze dodaję do zup :) Zupka pychotka!

107 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 13 lutego 2011 bez kabanasów, vegety, a tym bardziej bez kostki rosołowej byłoby trochę lepiej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń