Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 65
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Polecam.
Odsłon: 65
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Składniki
Fasolę przebrać wyrzucić czarne i połamane, opłukać pod zimną wodą. Fasole namoczyć w zimne wodzie na godzinę w garnku w który będzie się gotować. Gotować w wodzie w której się moczyła do lekkiej miękkości. Do gotującej się fasoli dodać parę ziaren pieprzu, jeden liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego. Po około 15 minutach od zagotowania dodać kości, włoszczyznę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju lub masła i dodać do zupy Gotową zupę przyprawić solą, pieprzem, majerankiem