Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 818
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 431
Szybka i prosta babka
Odsłon: 114
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 818
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 431
Szybka i prosta babka
Odsłon: 114
Składniki
Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Gdy będzie już prawie miękka, osolić. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na rozgrzanym oleju, zalać wywarem i doprowadzić do wrzenia.
Warzywa obrać, umyć, pokroić – ziemniaki w kostkę, marchewki w plasterki – i dodać do wywaru. Gotować ok. 15 minut. Boczek pokroić na plasterki lub w kostkę i przesmażyć, mieszając na suchej patelni. Przykryć i odstawić, by nie wystygł.
Do gotującej się zupy dodać ugotowaną fasolę, koncentrat pomidorowy, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagęścić zasmażką sporządzoną z masła i mąki, gotować 5 minut. Zupę rozlać na porcje i podawać z uprażonym boczkiem.Źródło: Twoje Imperium