Zupy Przepis na:
Zupa fasolowa.

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 11534
Dodano: 17.01.2019
Odsłon: 794
Bardzo dietetyczna,z dodatkiem warzyw i małej ilości makaronu,bez tłuszczu.
Polecam:)
Składniki
- fasola piękny jaś 400g
- makaron penne 15dkg
- marchew 2-3 szt
- pietruszka 1 duza
- seler 1/2 korzeń
- sok pomidorowy 500ml
- por biała część
- pieprz,sól,maggi
- czosnek 2 ząbki
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Fasolę opłukać i namoczyć w zimnej wodzie na noc.
Na drugi dzień gotować fasolkę w wodzie w której się moczyła.
Gdy będzie na wpół miękka dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę.
Gotować do miękkości warzyw i fasolki.Pod koniec gotowania wlać sok pomidorowy,doprawić do smaku,pieprzem,solą i czym tam jeszcze lubimy.
Zagotować i gotowe.
Smacznego życzę!
Komentarze do przepisu (10)

kucharka-amatorka 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Jaka apetyczna! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Taka treściwa, pycha ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Jaka delikadna zupa fasolowa! podoba mi sie ta wersja. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 17 styczniaZgłoś do usunięcia
Tu idealnie sprawdzi się moje powiedzenie dotyczące zup: Jak łyżka stoi w zupie, to jest konkret :) Uwielbiam takie gęste zupy, a fasolka mniami :D Pyszna zupka, nigdy nie kończy się na jednym talerzu :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 17 styczniaZgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda ta fasolka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz