Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa.

Zupa fasolowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 11534

Dodano:

Odsłon: 794

Bardzo dietetyczna,z dodatkiem warzyw i małej ilości makaronu,bez tłuszczu. Polecam:)

Składniki

  • fasola piękny jaś 400g
  • makaron penne 15dkg
  • marchew 2-3 szt
  • pietruszka 1 duza
  • seler 1/2 korzeń
  • sok pomidorowy 500ml
  • por biała część
  • pieprz,sól,maggi
  • czosnek 2 ząbki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę opłukać i namoczyć w zimnej wodzie na noc.

    Na drugi dzień gotować fasolkę w wodzie w której się moczyła.
    Gdy będzie na wpół miękka dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę.

    Gotować do miękkości warzyw i fasolki.Pod koniec gotowania wlać sok pomidorowy,doprawić do smaku,pieprzem,solą i czym tam jeszcze lubimy.
    Zagotować i gotowe.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 18 stycznia Jaka delikadna zupa fasolowa! podoba mi sie ta wersja. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 stycznia Tu idealnie sprawdzi się moje powiedzenie dotyczące zup: Jak łyżka stoi w zupie, to jest konkret :) Uwielbiam takie gęste zupy, a fasolka mniami :D Pyszna zupka, nigdy nie kończy się na jednym talerzu :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń