Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA FASOLOWA

ZUPA FASOLOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3413

Dodano:

Odsłon: 31670

DANIE PYSZNE I TREŚCIWE

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kości dobrze opłukać i wstawić do gotowania

  2. zebrac "szumowiny" z wody i dodać fasole

  3. gdy fasola będzie miękka wyciągamy kości i dodajemy pokrojoną w kostke kiełbaske i boczek

  4. kości obieramy i dodajemy mięsko do zupy

  5. dodajemy wszystkie przyprawy

  6. dodajemy przecier pomidorowy

  7. na końcu dokładamy do zupy troszke śmietany

  8. Go tujemy na koniec jeszcze z 5 minutek:))

  9. SMACZNEGO!!!

  10. Nie podaje dokłądnych proporcji gdyż wiem, że niektórzy z Państwa wolą w zupie wiecej mięska , niektórzy mniej. Czasem robi sie taką fasolową na gęsto i wychodzi fasolka po bretońsku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alicja 03 lutego 2010 Elkamor ty w końcu pokaż na co cię stać,zamieść jakieś przepisy a potem komentuj.Bo jak narazie obserwuję to nikt nie umie gotować według ciebie

45 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Elkamor 02 lutego 2010 Doprawdy,nie rozumiem po co dodawać do tej zupy kostki rosołowe??Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń