Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa fasolowa z wędzoną piersią z indyka

Zupa fasolowa z wędzoną piersią z indyka

Autor: mysia192

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 49

Dodano: 05.05.2011

Odsłon: 539

Wyjątkowo pożywna i smaczna zupa którą można przyrządzić w ciągu kilku chwil.

Składniki

  • zielona papryka, 1 mała
  • wędzona pierś z indyka, 20 dag
  • pęczek natki pietruszki, pół
  • rosół warzywny, 3/4 litra
  • łyżka oleju, 1
  • sól
  • słodka papryka, 1/4 łyżeczki
  • biała fasola, 3 puszki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Pierś pokroić na małe kawałki. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z resztek wody, a listki drobno posiekać. Fasolę odcedzić na sitku i opłukać zimną wodą. Mniej więcej 1/3 włożyć do miski i odstawić na bok a resztę zmiksować z rosołem.

  2. Olej rozgrzać w garnku, dodać paprykę i mięso i mieszając, smażyć na średnim ogniu około 5 minut, aż mięso się lekko zarumieni.

  3. Dodać fasolę, zarówno zmiksowaną, jak i w całości i przyprawić papryką. Całość zagotować.

  4. Zupę gotować pod przykryciem około 3 minut na małym ogniu. Następnie przyprawić do smaku solą, przybrać natką pietruszki i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń