Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa"

Składniki

  • 60 dag mieszanych leśnych grzybów
  • pół pęczka włoszczyzny
  • 6 łyżek drobnego makaronu (gwiazdki
  • świderki)
  • 5 szklanek bulionu warzywnego
  • 3 łyżki masła
  • pół pęczka natki
  • 1/2 szklanki śmietany 30 %
  • ziele angielskie
  • 3 listki laurowe
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W garnku zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Gotuj kilka minut. Oczyść grzyby, pokrój je w plasterki, podduś na patelni na maśle.

  2. Do gotującego się bulionu wsyp makaron. Poczekaj, aż bulion ponownie zawrze. Gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Dodaj grzyby i gotuj, aż będą miękkie. Zapraw zupę śmietaną. Posól, popieprz, przed podaniem udekoruj natką.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń