Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Autor: IlonaAlbertos

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 111

Dodano: 06.01.2012

Odsłon: 35182

Zupa, która kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem. Mocy aromat grzybków suszonych- to uwielbiam.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy letnią wodą. Odstawiamy na kilka godzin. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

  2. Gdy będą miękkie wyjmujemy je z wody i kroimy drobniutko, wkładamy je z powrotem do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Następnie wrzucamy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy.

  3. Gotujemy do miękkości, następnie przygotowujemy zasmażkę z mąki i masła, dodajemy do zupy. Zaprawiamy ją dodatkowo śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 07 stycznia 2012 Bardzo ciekawy przepis , muszę go wypróbować -dodaję do swoich ulubionych . Gratuluję pomysłu.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń