Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa na szybko

Zupa grzybowa na szybko

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 3748

Dodano:

Odsłon: 1209

Przychodzą takie dni, że nie ma się ochoty za długo czasu spędzać w kuchni, albo gdy zwyczajnie brakuje czasu, jednak coś trzeba zjeść, wtedy z pomocą przychodzą gotowe dania. Ja w takich sytuacjach sięgam po mrożonki, które zachowują najwięcej wartości odżywczych. Dzisiaj jedno z takich, oczywiście wzbogacona własnymi dodatkami. Zapraszam na zupę grzybową, sprawdzony przepis mojej Teściowej, a wiec tym bardziej musi być dobra :)

Składniki

  • Zupa grzybowa z borowikami mrożona 750 g
  • Ziemniaki ok. 6 szt.
  • Śmietanka słodka 18% 150 ml.
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Masło 2 łyżki
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Sól
  • Pieprz
  • Woda
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę.

    Masło rozgrzać w dużym garnku, dodać ziemniaki i zalać wodą. Gotować przez ok. 10 min.

    Następnie wsypać mrożonkę, dolać wodę i gotować wg opisu na opakowaniu.

    Doprawić solą i pieprzem.

    Pod koniec gotowania roztrzepać śmietankę z mąką i wlać do zupy mocno mieszając, aby nie powstały grudki.

    Zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.





  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń