Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa na Wigilię"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Rozmrożone grzyby opłucz i pokrój. Suszone namocz w wodzie na 2 godziny, odciśnij i pokrój.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż w głębokim garnku na dwóch łyżkach masła. Posyp mąką i wymieszaj. Wlej 300 ml wody i mleko. Gotuj 10 minut.
W rondlu rozpuść resztę masła i podsmaż grzyby. Dodaj do cebuli. Wkrusz kostkę. Przypraw i gotuj jeszcze przez 15 minut.
Gałązkę tymianku umyj, osusz i grubo posiekaj.
Do zupy dodaj śmietanę, jeszcze raz dopraw. Podawaj posypaną tymiankiem.
Czas: ok. 40 minut. Poziom: średni. Porcje: 4Źródło: Tele Tydzień