Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa i bardzo smaczna zupa na obiad.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Grzyby zalać dwoma litrami wody i moczyć przez godzinę. Następnie grzyby gotować w tej samej wodzie przez 40 minut i odcedzić, pokroić i odstawić, a wywar zostawić na zupę. Warzywa pokroić w kostkę i przysmażyć na maśle. Wywar grzybowy zagotować, dodać przysmażone warzywa, pokrojone grzyby, listek laurowy, ziele angielskie, kostki rosołowe i gotować do miękkości warzyw. Po czym dodać przyprawy do smaku, zmiażdżony czosnek, chwilę podgotować, zagęścić mąka wymieszaną w odrobinie wody, zagotować, zdjąć z ognia, wlać śmietanę i posypać zieleniną, podawać z grzankami. Przygotowanie grzanek: Chleb pokroić w kostkę, wstawić do piekarnika, włączyć termo obieg i zapiec na złoty kolor.