Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa z kaszą

Zupa grzybowa z kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 3947

Aromatyczna, rozgrzewająca zupa.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby zalać 2 litrami ciepłej wody na 40 minut. Gotować w tej samej wody w, której się moczyły, przez 45 min pod przykryciem. Ugotowane grzyby wyjąć i odłożyć, wywar przecedzić. Wywar warzywny ugotować z 1 litra wody i włoszczyzny.

  2. Warzywa wyjąć, oba wywary połączyć, przyprawić do smaku. Dodać śmietanę wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami wywaru. Kaszę osobno ugotować, rozłożyć na talerze, zalać zupą dodać grzyby pokrojone w paski.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

leopard28 08 stycznia 2013 też nie jadłem tej zupy w ten sposób ale przepis w gazecie pewnego dnia mnie to tego zaintrygował, że postanowiłem zrobić tą zupę :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 08 stycznia 2013 Bardzo lubię zupę grzybową,ale z kaszą nie miałam jeszcze okazji skosztować...
Ciekawe połączenie.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 08 stycznia 2013 Gotowałam zupę grzybową z kaszą, ale nigdy z kaszą osobno ugotowaną.. Twój sposób mi się podoba, muszę wypróbować.
Pozdrawiam.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 08 stycznia 2013 a takiej zupy grzybowej to jeszcze nie jadłam, do ulubionych :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń