Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa grzybowa z pulpetami"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Bułkę moczę w wodzie, od ciskam. Dodaję do mięsa razem z jajkiem. Wsypuję 1–2 łyżki mąki, przyprawiam, wyrabiam masę. Wilgotnymi dłońmi formuję z niej pulpeciki, smażę je na rumiano na oleju.
Marchewki, pietruszkę, ziemniaki, seler i cebulę obieram, myję razem z liśćmi pora. Marchewki i ziemniaki kroję w kostkę. Grzyby oczyszczam i kroję. W garnku rozpuszczam masło, szklę posiekaną cebulę, dodaję grzyby, smażę 3 min.
Wlewam 1 l wody, wkładam skrzydełka, wszystkie warzywa, dodaję przyprawy. Gotuję 30 min. Zupę zabielam śmietaną, ew. doprawiam. Podaję z pulpetami i posiekaną natką.
<strong>Daria Rams z Rytra</strong>Źródło: Tina