Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa z serem korycińskim"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7545
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7545
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Składniki
Mocz grzyby przez całą noc w niewielkiej ilości wody. Następnego dnia wyjmij je z wody, ale jej nie wylewaj. Grzyby pokrój w paseczki.
Obierz warzywa i zetrzyj na tarce, por pokrój w paseczki. Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle w garnku do gotowania zupy. Gdy będzie miękka i przejrzysta, włóż do niej starte warzywa.
Dwa razy zamieszaj, a potem zalej całość gorącym wywarem i dodaj wodę z moczenia grzybów.
Gotuj razem wszystkie , aż będą miękkie, a smaki się połączą (ok. 45 minut na małym ogniu). Dosmacz hojnie pieprzem.
Włóż do zupy na dwie minuty przed końcem gotowania ser koryciński pokrojony w kostkę. Posyp koperkiem. Można podawać z grzankami.Źródło: Olivia