Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 25
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 59
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1993
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 25
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 59
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1993
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie podsmażamy na odrobinie tłuszczu i dodajemy cebulę w kostkę. Gdy się zrumieni wkładamy do garnka zalewamy wodą dodajemy marchew startą, kostki, przyprawy i gotujemy 1 godzinę. Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy paprykę i ogórki pokrojone w kostkę. Gdy wszystkie składniki są miękkie dodajemy koncentrat, keczup i jeśli trzeba doprawiamy solą bądź degustą.
Robimy zasmażkę: Na rozgrzaną patelnię dodajemy 1łyżkę smalcu+ 1,5 łyżki mąki. Gdy się zrumieni dodajemy trochę zimnej wodę. Następnie wlewamy do garnka, chwilę gotujemy i zupa gotowa. Smacznego:)