Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa"

Składniki

  • kilogram mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • marchewka
  • papryka czerwona, zielona i żółta
  • 4 ziemniaki
  • puszka pomidorów krojonych (40 dag)
  • papryka mielona
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • olej
  • łyżka mąki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, pokrój, dopraw solą, pieprzem i podsmaż na oleju. Po chwili zeszklij posiekaną cebulę i całość przełóż do garnka. Zalej wodą.

  2. Dodaj pokrojoną w plastry marchew i wszystkie przyprawy. Duś pod przykryciem, aż mięso zrobi się całkiem miękkie.

  3. Papryki potnij w kostkę i upiecz w piekarniku. Dodaj do zupy razem z pokrojonymi ziemniakami i pomidorami.

  4. Na koniec wymieszaj gulasz z koncentratem i zagęść mąką.

  5. Katarzyna Janeczko z Zamościa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń