Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 12

Sprawdzony przepis na "Zupa gulaszowa"

Składniki

  • 50 dag wołowej łopatki
  • 1
  • 5 l bulionu wołowego z kostki l 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 4 ziemniaki
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • oliwa
  • smalec
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • liście laurowe
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ok. 120 minut.

  2. Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na patelni na 2 łyżkach smalcu, dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć, wymieszać z pomidorami, przełożyć do garnka, doprawić, dodać 4 ­liście ­laurowe i bulion.

  3. Papryki oczyścić, rozkroić, usunąć nasiona, pokroić w paski. Pory oczyścić, odkroić białe części, pokroić w talarki, podsmażyć z papryką na patelni na 2 łyżkach oliwy, wymieszać z koncentratem, dodać do duszącej się pod przykryciem wołowiny.

  4. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Po ok. 40-50 minutach gotowania się zupy dodać pokrojone ziemniaki i gotować dalej, aż zmiękną. Pod koniec doprawić zupę solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Powinna być pikantna.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń