Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa gulaszowa"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 105
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 105
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebule obierz z łupin i drobno posiekaj. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obierz, umyj, pokrój w kostkę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz. Ostrą paprykę pokrój w półtalarki, a słodką w kostkę. Pomidor sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w niezbyt dużą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej tłuszcz i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj marchewkę, pietruszkę, seler oraz mięso. Smaż 10-15 minut na niezbyt dużym ogniu, często mieszając, aż mięso się zrumieni. Zdejmij z ognia, dodaj obie papryki w proszku, kminek, koncentrat pomidorowy, pokrojony pomidor oraz świeże papryki, wymieszaj.
Wlej 1 i 1 l wody, wrzuć listki laurowe, przykryj pokrywką. Gotuj na małym ogniu ok. 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania do zupy dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
90 minut. Porcja: 440 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie