Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 146

Dodano:

Odsłon: 2810

Gorąca zupa, nasyci każdy brzuszek

Składniki

  • 0.5 kg łopatki wieprzowej
  • 1l wody
  • 2 papryki czerwone
  • 40 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 cukinia
  • ok 10 ziemniaków
  • 1/4 główki selera
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • Koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz
  • tymianek, papryka wędzona słodka
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Nastawić do gotowania wodę z pokrojoną w kostkę włoszczyzną -selerem, marchewką, porą, zielem angielskim, liściem laurowym i przyprawami.Mięso pokroić w kostkę, połowę wrzucić surowe do garnka, a drugą połowę podsmażyć na patelni i również wrzucić do garnka i gotować ok 20 minut. Następnie dodać cukinię, paprykę, pieczarki, cebule i ziemniaki . Gotować do miękkości mięsa i warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 marca Świetna zupa, pyszna i sycąca :) Poproszę taką michę na rano ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagodzianka17 24 marca Gulaszową uwielbiam, ale najbardziej w oryginalnej wersji :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niva 24 marca Uwielbiam takie zupki.Osobiście dodaję jeszcze strąk papryczki chili. Pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń