Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 73

Dodano:

Odsłon: 582

Sycąca, pikantna, pełna smaku.

Składniki

  • Mieso wieprzowe, wołowe
  • Marchewka
  • Pietruszka korzeń
  • Papryka
  • Pomidory lub pasatta
  • Ziemniaki
  • Pietruszka zielona
  • Ogórek konserwowy
  • Pieprz
  • Lubczyk
  • Maggi
  • Sól
  • Zioła włoskie
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Ajwar
  • Koncentrat pomidorowy
  • Czosnek
  • Cebula
  • Por
  • Tymianek
  • Majeranek
  • Masło
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w papryce, soli, ziołach i pieprzu.
    Podsmażyć na patelni, zdjąć.

    Na tej samej patelni smażymy cebulę, por, czosnek, solimy, odkładamy. Na końcu smażymy pokrojoną marchewkę i pietruszkę.

    Składniki usmażone mieszamy w dużym garnku, zalewamy bulionem i wodą.
    Dodajemy maggi, przyprawy, liść laurowy. Gotujemy.

    Po upływie godziny gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i paprykę.

    15 minut przed końcem gotowania dolewamy:

    * passate lub pomidory,
    * koncentrat pomidorowy,
    * ajwar,
    * łyżkę masła
    * garść zielonej pietruszki.

    Dla kwaskowatego smaku można dodać 2 łyżki wody z ogórków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń