Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa w stylu mexicano

Zupa gulaszowa w stylu mexicano

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 46472

Dodano:

Odsłon: 416

Myśleliście, że zapomniałam? Nic z tych rzeczy. Pogoda nas nie rozpieszcza, za oknem bardziej jesienna niż letnia aura, więc zupa gulaszowa będzie w sam raz.

Składniki

  • mięso wieprzowe mielone (z łopatki) 500 g
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • fasolka szparagowa żółta 100 g
  • papryka świeża czerwona 1 sztuka
  • papryka świeża żółta 1 sztuka
  • papryka świeża zielona 1 sztuka
  • czerwone pesto 1 łyżka
  • pomidorowa pulpa 150 ml
  • smalec 1 łyżka
  • sól, pieprz czarny mielony
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w paski.
    W garnku rozgrzewamy smalec. Na gorący tłuszcz wrzucamy mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy 15 minut. Po tym czasie dodajemy cebulę i czosnek
    pokrojone w drobną kostkę. Całość smażymy jeszcze kila minut, następnie podlewamy wodą (500 ml). Mięso gotujemy 10 minut, dodajemy fasolkę, gotujemy 30 minut.
    Następnie dodajemy kolorową paprykę, pesto i pulpę pomidorową. Zupę gotujemy jeszcze 10 minut, doprawiamy do smaku. Jeżeli chcemy mieć nieco rzadszą zupę dolewamy sobie trochę wody.
    Gotową zupę podajemy z ulubionym pieczywem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń