Do góry

Zupy Przepis na:

zupa gulaszowa z zółtym serem

zupa gulaszowa z zółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 752

Dodano:

Odsłon: 17857

wyrazisty smak, wyjątkowo pożywna, pyszna

Składniki

  • chuda łopatka wołowa, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • papryka czerwona lub żółta, 1 szt
  • pieczarki, 20 dkg
  • fasolka szparagowa, spora garść
  • groszek puszki i kukurydza konserwowe, po 1/2 puszki
  • marchew, pietruszka, seler
  • czosnek, 1 ząbek
  • Ogórek kiszony, 2 szt
  • ser żółty i natka pietruszki do dekoracji
  • pomidory w puszce lub koncentrat
  • przyprawy: vegetta, zioła prowansalskie, kostka grzybowa, liść laurowy, ziele angielskie, papryka ostra
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić drobno, jak na gulasz, dobrze obsmażyć na patelni, doprawić przyprawami. Gdy już będzie dobrze przysmażone, podlać je wodą, tak by powstał ciemnej barwy sos.

  2. Całość wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Dodajemy jarzyny starte na jarzynówce, tj. marchew, pietruszka, seler, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Przyprawiamy. Gotujemy.

  3. Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wrzucamy, fasolkę, paprykę pokrojoną drobno i obraną ze skóry, kukurydzę i groszek.

  4. W osobnym garnku dusimy pokrojone pieczarki z cebulą. Dodajemy do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.

  5. Dodajemy pomidory i wyciśnięty ząbek czosnku. Zabielamy mąką z wodą. Podajemy z tartym serem żółtym i natką pietruszki, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 22 lutego 2010 naprawdę warto, jest bardzo sycąca, tym bardziej w dniu, kiedy nie robimy drugiego dania

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 22 lutego 2010 ale fajna ta zupa muszę koniecznie spróbować

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 22 lutego 2010 Wygląda wyjątkowo apetycznie, lubię takie "konkretne" zupki. Oczywiście do ugotowania ;))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 22 lutego 2010 Ciekawa ta zupa. Muszę kiedyś spróbowac :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń