Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gyros

Zupa gyros

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 4704

Zupka idealna zarówna na obiad jak i na kolację. Zawsze przyrządzam ją jak spodziewam się gości, którzy zawsze na nią czekają. Gotowanie jej zajmuje mi zaledwie 15 minut.

Składniki

  • zupa cebulowa w proszku, 2
  • Papryka czerwona, 1
  • papryka zielona, 1
  • kukurydza puszka, 1
  • sos cygański w słoiczku knorr lub inny, 1
  • sos chili w słoiczku knorr lub inny, 1
  • mięso gyros gotowe tacka, 2
  • śmietana do zupy (małe), 5
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso gyros podsmażamy na małej ilości oleju, dodajemy wszystkie śmietany, mieszamy do momentu zagotowania i wstawiamy na noc do lodówki.

  2. Następnego dnia w dużym garnku robimy zupę cebulową według przepisu na opakowaniu. Cały czas gotując dodajemy kukurydzę, parykę pokrojoną w koskę, sosy, a następnie mięso ze śmietaną.

  3. Zagotować i kosztować. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 czerwca 2010 W "Smakerze" podoba mi się to, iż każdy może tu znaleźć coś dla siebie - smakosz kuchni ze świeżych produktów, gdzie gotowanie zajmuje czasem bardzo dużo czasu i ktoś, kto lubi smacznie zjeść bez czasochłonnego szykowania potrawy. Ta zupa wygląda z opisu na smaczną i wyrazistą w smaku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniar 24 czerwca 2010 Fakt, z opisu przygotowania okropieństwo, ale mogę tylko powiedzieć żałuj że nie sprubujesz. Dla tych którzy dużo pracują i nie mają czasu na gotowanie ta zupa jest idealna a w dodatku rozpływa się w ustach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 24 czerwca 2010 prawdą jest, że smak tej zupy mogę sobie tylko wyobrazić (tu muszę dodać iż nie jadam niczego co w nazwie ma "gyros"). mam też w zwyczaju dowiadywania się jakie danie jest mi zaserwowane i często udaje mi się również uzyskać informacje nt. tego z czego dana potrawa się składa (takie zboczenie kulinarne). oczywiście wszystkie te dane nie są mi potrzebne do tego by wybrzydzać, a wręcz przeciwnie - często jak coś mi pasuje to po prostu staram się przenieść to do swojej kuchni :-). jak coś mi nie odpowiada to grzecznie mówię "nie, dziękuję".

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 24 czerwca 2010 Dziewczyny nie bądźcie takie surowe. W prawdzie też wolę świeże produkty, ale nie jadłyśmy tej zupy i nie wiemy czy jest okropna czy nie. Gdyby nikt wam nie powiedział co w niej jest to pewnie jadłybyście aż by się wam uszka trzęsły.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska1 24 czerwca 2010 Zgadzam sie. Wszystko z gotowych produktow.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń