Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa gyrosowa"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Schab umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Czosnek obrać, rozetrzeć, dodać oliwę i przyprawę do gyrosu. Wymieszać, zalać paski mięsa. Przykryć i włożyć na ok. 2-3 godz. do lodówki.
Mięso wraz z marynatą obsmażyć na silnym ogniu, odstawić. Papryki umyć, pokroić na cienkie paski. Chili przekroić, usunąć nasionka, posiekać. Tymianek opłukać, oberwać listki. Rozgrzać w rondlu łyżkę masła, obsmażyć papryki, chili, dodać tymianek (część odłożyć do dekoracji).
W litrze wody rozmieszać zupę w proszku, zalać nią papryki, gotować ok. 10 min. Przełożyć obsmażone mięso, dodać sos chili, sól, pieprz. Gotować do miękkości, zabielić śmietaną.
ok. 100 minutŹródło: Twoje Imperium