Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 31
Składniki
Wsyp jagody do garnka i dodaj syrop klonowy, kardamon, cynamon, sok z cytryny oraz wodę. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zdejmij garnek z ognia. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody. Wlej do garnka, wymieszaj i ponownie zagotuj. Ostudź i schłódź. Podawaj ze świeżymi listkami mięty.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwy. Porcja 250 kcal.Źródło: TV14