Zupy Przepis na:
Zupa jarzynowa

Składniki
- ziemniaki, 80dag
- marchewki, 5
- seler, kawalek
- kalarepki, 3
- cebule, 2
- olej, 2lyzeczki
- bulion warzywny, 1
- groszek zielony, 20dag
- gotowana szynka, 4 plasterki
- sol pieprz, do smaku
- Natka pietruszki
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
warzywa obrac i pokroic na kawalki.Cebule posiekacWszystkie skladniki usmazyc na oleju,wlac 1,5-2l wody,zagotowac.wrzucic kostki rosolowe,gotowac na malym ogniu10-15min.Na 5min przed koncem gotowania dodac do zupy groszek a po zdjeciu z ognia pokroic szynke i dodac do zupy.przyprawic sola i pieprzem dodac natke pietruszki.
Komentarze do przepisu (1)

soze 30 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
nice.... mniam mniam0 Kto głosował? | Odpowiedz