Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13070

Dodano:

Odsłon: 8267

Lekka i smaczna zupa jarzynowa.

Składniki

  • kalarepa 2
  • marchew 2
  • cebula 1
  • seler naciowy 3 łodygi
  • por 1
  • pietruszka 1
  • masło 1 łyzka
  • śmietana 3 łyzki
  • liśćie laurowe 2-3
  • ziele angielskie kilka ziaren
  • makaron nitki garść
  • koperek ,natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wszystkie warzywa pokroić w kostkę i włożyc na patelnię z rozgrzanym masłem,smażyc przez kilka minut,przełozyć do garnka z bulionem,dodać przyprawy,w trakcie gotowania wrzucić do zupy makaron i gotować do miękkości warzyw,na koniec do zupy dodać śmietanę i posiekaną zieleninę,zagotowac i podawać

  2. Zupę można ugotować z ziemniakami ale wówczas nie dodawać makaronu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń