Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 91

Dodano:

Odsłon: 402

Smaki lata na talerzu nic dodać nic ująć ..

Składniki

  • Młoda włoszczyzna
  • Fasolka szparagowa zielona - garść
  • Kalafior mały
  • Udko kurczaka 2 szt
  • Ziemniaki 3-4 szt.
  • Sól, pieprz
  • Śmietanka do zupy 100 ml
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy udka z kurczaka lub inne mięsko na którym będziemy gotować zupę, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 10-15 min od zagotowania.
    W międzyczasie przygotowujemy warzywa:
    marchewkę i pietruszkę skrobiemy, seler obieramy, kroimy kalafiora i fasolkę, obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, wszystko myjemy i dodajemy wszystko do gotujących się udek.

  2. Najpierw ziemniaki, marchewkę selera (korzeń) i nać - ja osobiście bardzo ja lubię choć trzeba pamiętać że ma silny aromat i smak.4
    Następnie kalafiora i fasolkę,
    Solimy i pieprzymy do smaku.

    Gotujemy do miękkości warzyw - dolewamy śmietankę i gotowe :)
    Jeszcze na talerzu posypujemy posiekaną natką pietruszki i

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń