Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 1058
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 1058
Składniki
Ćwiartkę kurczaka gotować do miękkości. W trakcie gotowania odcedzać łyżką cedzakową zbierającą się szumowinę.
Gdy mięso zaczyna robić się miękkie i nie robi się już szumowina dodać liść laurowy i angielskie ziele, marchew - talarki, pietruszka - talarki, seler - mała kostka, por - plasterki, ziemniaki - kostka, fasola szparagowa - strączek przekroić na mniejsze części, np. na trzy. Gdy marchew zaczyna mięknąć dodać brokuły i kalafior. Mięso można wyjąć lub oskubać i kawałki wrzucić z powrotem do zupy. Doprawić. Zabielić śmietaną - najlepiej wlać do kubeczka śmietanę, do niej trochę zupy, rozmieszać i wlewać do garnka jednocześnie mieszając zupę. Wtedy się nie zetnie.