Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

Autor: szpileczka27

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 27

Dodano: 08.06.2018

Odsłon: 121

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

Składniki

  • 2 czerwone papryki,
  • 1 srednia cukinia,
  • 5 łodyg szparagów,
  • 4 ziemniaki,
  • 1 duża marchew,
  • 1 pietruszka,
  • 1/4 selera,
  • 1 por,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3 łyżki masła,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżka suszonej bazylii.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy.
    Ziemniaki, marchew, seler, szparagi, por kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
    Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.







    Jak zacznie woda się gotować, dodajemy podsmażone warzywa, gotujemy na najmniejszym ogniu około 20-25 minut.
    Pozostałe warzywa kroimy w paski.
    Dorzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
    Na koniec przyprawiamy do smaku.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń