Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z bobem"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 46
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1725
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 46
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1725
Składniki
Oczyść i pokrój fasolkę szparagową. Kalafior podziel na małe różyczki. Wyłuskaj bób.
W dużym garnku zagotuj bulion warzywny (może być z kostki). Wrzuć fasolkę oraz kalafior. Chwilę gotuj. Wrzuć bób oraz zielony groszek i gotuj 20 minut. Na koniec wsyp pokruszony makaron spaghetti lub jakiś inny. Gotuj, aż będzie miękki.
Zupę zapraw śmietaną. Włóż łyżkę masła. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Podaj posypaną posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Zamiast bulionu warzywnego, możesz przygotować zupę na skrzydełkach z kurczaka lub tzw. porcji rosołowej.
Zupę warzywną możesz wzbogacić dodatkiem kapusty. Poszatkuj ją cieniutko i lekko podsmaż na oleju. Wrzuć do zupy pod koniec gotowania. Będzie mięciutka już po 5 minutach.
czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie