Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z bobem

Zupa jarzynowa z bobem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z bobem"

Składniki

  • Po 20 dag bobu i fasoli szparagowej
  • 1/4 kalafiora
  • 1/4 op. makaronu
  • 10 dag zielonego groszku
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 4 łyżki śmietany
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • natka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyść i pokrój fasolkę szparagową. Kalafior podziel na małe różyczki. Wyłuskaj bób.

  2. W dużym garnku zagotuj bulion warzywny (może być z kostki). Wrzuć fasolkę oraz kalafior. Chwilę gotuj. Wrzuć bób oraz zielony groszek i gotuj 20 minut. Na koniec wsyp pokruszony makaron spaghetti lub jakiś inny. Gotuj, aż będzie miękki.

  3. Zupę zapraw śmietaną. Włóż łyżkę masła. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Podaj posypaną posiekaną natką pietruszki albo koperkiem. Zamiast bulionu warzywnego, możesz przygotować zupę na skrzydełkach z kurczaka lub tzw. porcji rosołowej.

  4. Zupę warzywną możesz wzbogacić dodatkiem kapusty. Poszatkuj ją cieniutko i lekko podsmaż na oleju. Wrzuć do zupy pod koniec gotowania. Będzie mięciutka już po 5 minutach.

  5. czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,80 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń