Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z dorszem

Zupa jarzynowa z dorszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 4213

Dodano:

Odsłon: 5073

Lekka,zdrowa zupka

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć,usunąć ewentualne ości i pokroić w większe kawałki.

  2. Marchew pokroić w plasterki,ziemniaki w kostkę,cebulę w piórka,czosnek posiekać.Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie,do gotującego się bulionu dodać ziemniaki i marchew,następnie zeszkloną cebulę z czosnkiem i ewentualnie soczewicę.Gotować do miękkości,dodać pomidory i kawałki ryby,gotować jeszcze ok 10 min.Przyprawić do smaku i posypać posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 sierpnia 2012 Muszę się skusić na taką zupkę , apetycznie podana.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń