Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa z klopsami"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 694
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Kalafior umyj, podziel na różyczki. Kukurydzę odsącz, fasolkę umyj, pomidory pokrój w kostkę i przesmaż na maśle. Przygotowane warzywa wrzuć na gotujący się wywar.
W tym czasie przygotuj klopsiki: mięso mielone wymieszaj z jajkiem i bułką tartą. Przypraw solą oraz czarnym pieprzem. Ulep zgrabne kulki i usmaż je na mocno rozgrzanym oleju.
Zupę zapraw śmietaną wymieszaną z wodą i mąką. Wrzuć usmażone klopsiki i gotuj całość ok. 10 minut na małym ogniu.
Czas: 45 min. 1 porcja = 300 kcalŹródło: Kurier TV