Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa jarzynowa z kurczakiem"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1822
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 244
Polecam.
Odsłon: 298
Składniki
Pierś kurczaka umyj, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka z gotującą się wodą.
Marchew i pietruszkę obierz, po czym zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dorzuć do wywaru.
Następnie pokrój jedną cebulę w drobną kostkę i zeszklij ją na oleju. Drugą obierz i opal nad palnikiem. Dołóż warzywa do reszty składników. Wsyp sól, pieprz, listek i tymianek. Gotuj zupę około pół godziny na małym ogniu.
Na koniec zagęść zupę mąką wymieszaną z zimną wodą i śmietaną.
Czas: 60 min. 1 porcja = 210 kcalŹródło: Kurier TV