Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa z mięsem"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7556
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 208
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7556
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 208
Składniki
Brukselkę umyj, oczyść, osusz i oderwij brzydkie liście. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Włoszczyznę z porem oczyść i potnij na kawałki.
Do garnka wlej bulion. Wrzuć wędzone mięso i gotuj do momentu, aż zacznie wrzeć. Następnie dołóż ziemniaki, marchewkę i seler. Całość gotuj około 15 minut.
Gdy warzywa będą dość miękkie, wyjmij mięso. Wtedy dorzuć do zupy brukselkę i pietruszkę.
Mięso pokrój na kawałki. Razem z porem włóż je do zupy i jeszcze chwilę gotuj. Dopraw do smaku solą oraz czarnym pieprzem. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Rozlej zupę do małych miseczek i posyp tartym chrzanem.Źródło: Kurier TV