Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z młodą kapustą, kalafiorem i koperkiem

Zupa jarzynowa z młodą kapustą, kalafiorem i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 383 Ocena: 5723

Dodano:

Odsłon: 467

Tę zupę zawsze robię na początek sezonu na młode warzywa:). Pachnie wiosną i jest miłą odmianą po typowo zimowych, cięższych zupach.

Składniki

  • 1 udko z kurczaka
  • 1/2 kalafiora
  • 1/2 młodej kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 łodygi młodego selera naciowego
  • 3 młode ziemniaki
  • 1 młody por
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz, vegeta
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę skrobiemy, wraz z porem i selerem naciowym kroimy w plasterki. Ziemniaki skrobiemy lub dokładnie mujemy i kroimy w kostkę, koperek siekamy.

  2. W dużym garnku gotujemy udo z kurczaka. Zbieramy szumowiny. Dodajemy por, seler naciowy, marchew, pietruszkę i koperek. Gotujemy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy ziemniaki i kalafior. Gotujemy jeszcze 15-20 minut do miękkości warzyw.

  3. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń