Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z pulpetami

Zupa jarzynowa z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11949

Dodano:

Odsłon: 1472

Kaloryczna zupa na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie pulpecików:
    Mięso opłukać, bułkę namoczyć i odcisnąć, cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zmielić, wbić żółtka, dodać bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Robić okrągłe kulki, obtaczać w mące, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Jeżeli nie potrzebujemy wszystkich naraz , to warto podzielić i zamrozić do innych zup.

    Wykonanie zupy:
    Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić wcześniej przygotowane pulpeciki, posypać natką pietruszki, wlać śmietanę i zestawić z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 02 sierpnia 2016 Też tradycyjnie - zdjęcie z innego przepisu - wyraźnie widać groszek, o którym ani mru mru, a ponadto zupka jest apetycznie zielona, na pewno nie z samej włoszczyzny, ani tych kilku kulek groszku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń